Цитат на деня:

"В торбата, която е пред теб да гледаш е лесно, но тази торба, която носиш на гърба си със своите недъзи е трудно да си завъртиш главата и да погледнеш "

събота, 20 март 2010 г.

Топ 10 невероятни дупки на Земята

1.Garvaza Gas Crater-Turkmenistan (Вратата към Ада)
В сърцето на пустинята Каракум може да се види тази невероятна дупка. През нощта тя може да се види от няколко мили.



2.Kimberley Diamond Mine-Южна Африка
Kimberley Diamond Mine (по-известна като Голямата дупка). От 1866г. миньори изкопават от там над 2722кг. диаманти.



3.Monticello Dam- Калифорния
Monticello Dam се намира в Napa Couny, Калифорния.



4.Bingham Canyon Mine-Юта
Bingham Canyon Mine се намира в Oquirrh mountains,Utah. Мината е дълбока 1,2км и широка 4км.



5.Голямата зелена дупка-Белиз
Голямата зелена дупка се намира покрай бреговете на Белиз. Оформена е като варовикова пещера през ледниковия период.



6.Mirny Diamond Mine-Сибир
Дълбока е 522м и широка над 1200м. Тя беше първата и една от най-големите диамантени мини в СССР.



7.Diavik Mine-Канада
Намира се в северозападна Канада. Мината (открита през 2003-та) произвежда 8млн. карата или около 3500кг диаманти всяка година



8.Sinkhole-Гуатемала
Дупката е причинена от пропадане, предизвикано от наводнение и рухнала канализация.



9.Udachnaya Pipe-Русия
Диамантена мина в Русия. Собствениците на мината смятат да прекратят своята дейност през 2010г. Открита е през 1955г и е дълбока над 600м.



10.Chuquicamata-Чили
Най-богатата на мед мина в света, макар и не най-голяма от нея се добива най-много мед в света от която и да е друга мина. Дълбока е над 850м.

Първия Български Бутон за споделяне

Мъжки манифест


(окончателна версия – един път и завинаги!)
Скъпи жени, госпожици, приятелки, годеници, съпруги и т. н.,

•Ако считате, че сте дебели, това най-вероятно е вярно. Не ни питайте постоянно, ние няма да ви дадем удовлетворителен отговор!

•Ако искате нещо, то просто го кажете. Нека изясним – ние не разбираме деликатните, заобиколни въпроси. Намеците не работят при нас – също и очевидните такива! Просто кажете това, което искате!

•Когато задавате въпрос, на който не очаквате отговор, не се учудвайте че получавате отговор, който не искате да чуете.

•Когато ви молим да ни подадете филийка хляб, ние нямаме предвид нищо по-различно от това, което ви казваме. Това не е упрек, че хлябът не е на масата. Няма нито скрити тълкувания, нито обвинения! Ние наистина сме прости.

•Няма никакъв смисъл да ни питате за какво си мислим. В 96, 5% от времето ние си мислим за секс. Не, ние не сме нерези, това просто ни харесва най-много!

•Понякога ние не мислим за вас. И в това няма нищо лошо. Молим да свикнете с тази мисъл.И да не ни питате за какво си мислим, освен ако не сте готови да водите разговор за политика, икономика, философия, поркане, цици, задници и/или коли.

•Петък/Събота/Неделя=плюскане=приятели=футбол пред телевизора=бира=лоши маниери. То е като пълнолунието или приливите и отливите – неизбежно.

•Пазаруването не ни доставя удоволствие. И никога, никога няма да ни достави удоволствие!

•Когато излизаме някъде, трябва да знаете че каквито и парцали да сте сложили отгоре си, те ви стоят чудесно. Кълнем се!

•Имате достатъчно дрехи и обувки. Сълзите са изнудване! Това, че ще се разорим, не може да бъде доказателство за нашата любов.

•Повечето мъже имат по три чифта обувки. Повтаряме: ние сме прости. Как изобщо сте стигнали до идеята, че би могло да ни хрумне кои точно обувки измежду вашите 30 чифта ще ви стоят най-добре?

•Простите отговори като “Да” или “Не” са напълно достатъчни, и то без значение какви са въпросите!

•Ако имате проблем, помолете ни да ви помогнем да го разрешите. Не ни молете да ви съчувстваме, както правят това вашите приятелки.

•Главоболие, което трае 8 седмици, не е никакво главоболие. Вървете на лекар!

•Ако сме казали нещо, което може да бъде изтълкувано по два различни начина, единият от които ви обезпокоява или ви прави нещастни, ние сме имали предвид другото тълкувание!

•ВСИЧКИ мъже виждат само в 16 цвята. Прасковата е плод, а не цвят!

•А що за цвят е кайсията (кайсията?) и как, по дяволите, се пише тази дума?!?

•Бирата ни харесва по същия начин, по който на вас ви харесват чантите. Вие не го разбирате. Ние също не го разбираме.

•Когато ви питаме дали “има нещо” и вие ни отговаряте “не”, ние ви вярваме и се държим така, сякаш наистина няма нищо и всичко е в ред.

•Не ни питайте дали ви харесваме. Бъдете сигурни, че не бихме стояли при вас, ако не ви харесвахме.

•Основното правило, за каквото и да става дума и дори при сянка от съмнение, е: Не усложнявайте нещата! НИЕ НАИСТИНА НЕ РАЗБИРАМЕ!!!

Първия Български Бутон за споделяне

петък, 19 март 2010 г.

Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие

Или така наречения трети принцип на механиката.Този принцип също така се прилага и при нас хората,но в действията ни.Наричано още като:"Каквото си посееш,такова ще пожънеш","Каквото си надробиш,такова ще сърбаш","Каквото си направил,ще ти се върне","Каквото повикало,такова се е обадило","Дръж се с хората така, както искаш те да се държат с теб“. Това са част от народните мъдрости и съвети, който се опитваме още от зародиш да посеем в поколението с цел запазване на човешката добродетелност.Но тези неща,често биват забравени от хората и каточели сега по-често от миналото,когато материалното е било по-малко ,като ценност.Все още се открива баланс и хармония измемежду модерното и материално пространство на нашия свят.Интересното относно хармонията и балансирането е, че ако бъдат нарушени или повлияни от външен фактор, веднага се създава сила, която да ги върне в изходната им позиция,подобно на третия принцип на механиката – "Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие".
Ако сториш нещо лошо на някого,то той ще ти върне "жеста".Хората са злопаметни и рядко помнят доброто, но лошото и злото – винаги. Затова ако си сторил нещо, което да не се хареса на някого, то при първия удобен момент и той ще ти подлее вода.Рядкост,но ги има и тези хора, които имат големи сърца и често прощават лесно и вярват в доброто.Не всички помнят доброто, но има и такива, които оценяват сторените добрини и са готови да ти се отплатят, ако се наложи. А дори и без да се налага – просто за да ти сторят добро. Има хора, които го правят просто заради самата добрина и в един следващ миг всичко това неусетно им се връща. Хората понякога стават изключително милосърдни и добри един към друг. Стига да знаят, че отсрещният е някой, на когото си струва да направят добро или би им направил добро, ако те имат нужда.Но злото се е просмукало в достатъчно човешки умове за да може да се намери някой, който е готов да направи лошо и на най-добрия човек на света. Но ако това се случи, ако някой стори злина някому, то после всичко ще му се върне. А понякога живота прави така, че се злината връща дори двойно и тройно. Само за да даде нужния урок.
Много хора роби на властта и материалното са свикнали да живеят егоистично и себично, без да мислят за другите и за това как се отнасят с тях. Много хора са свикнали да не оценяват и да мачкат всичко, което могат да контролират и над което имат власт.
Човешките взаимоотношения съвсем не са розови, но поне може да се опитаме да ги направим по-добри. А заедно с тях да направим по-добър и целия свят. Ако заимстваме идеята от филма „Предай нататък”, ако всеки направи по три добрини на трима непознати в нужда, то светът ще се изпълни с добро и ще засияе от щастие,поне малко. Защото ако обичаш - и ти ще бъдеш обичан, ако мразиш - и теб ще те мразят, ако правиш добро – доброто ще ти се връща. Защото ако не като друго, то човешките взаимоотношения са, като едно огледало, отразяващо не толкова облика ни, колкото всяка една наша дума, всяко едно нашо действие.Успех!

Първия Български Бутон за споделяне

четвъртък, 18 март 2010 г.

Жена живее 30 години без да се къпе


Сингапур: Тя не пере дрехите си никога. Носи ги един месец, хвърля ги и си купува нови.
Също така не е взимала душ от цели 30 години!
Жената изглежда напълно нормално като изключим миризмата й, което е причина останалите да я избягват.
Zhang е на 67 години от Lion City, Сингапур. Тя не мие зъбите си и лицето си никога.
Синът й е счетоводител и скоро с неговата жена чакат дете. Той е притеснен за нехигиеничната обстановка, в която ще е принудено да живее то близо до своята баба

Първия Български Бутон за споделяне

Смъртоносни грешки на звездите в модата

Въпреки, че притежават милиони долари и лични стилисти, популярните звезди също не са застраховани от модни грешки. При тях обаче това е въпрос на живот и смърт. Когато заблестят на небосклона на известността, знаменитостите трябва да се съобразяват къде и как се появяват в общественото пространство, защото само едно грешка в стайлинга може да се окаже пагубно за кариерата и имиджа им. За избирането на точно подходящ тоалет, който да подчертава предимствата на фигурата, се изисква висок професионализъм. Но често дори и най-големите звезди правят грешки при избора си на дрехи.


Джесика Симпсън
Това е може би най-лошият стайлинг на певицата. Бялото поло оптически скъсява врата на Джесика Симпсън и същевременно уголемява още повече широките й рамене. Високата талия и свободните крачоли на панталона скриват добре оформените крака на певицата и скъсяват силуета й.



Сиена Милър
Дали някой е откраднал панталоните на Сиена? Тя изглежда сякаш е взела дрехите си от някой клошар. Обувките й са толкова износени и стари, че никак не подхождат на статуса й на звезда.



Ева Мендес
Роклята на актрисата е сякаш два размера по-голяма. Черният колан не подхожда на леопардовия десен, а пропорциите на роклята оптически скъсяват силуета на Ева Мендес.



Дженифър Лопез
Истина е, че знаменитостите налагат модните тенденции, но що за мода ни показва световноизвестната певица Дженифър Лопес? Липсва каквато и да е естетика, а в прекалената «оригиналност» няма нито едно попадение в напасването на елементи от цялостната визия на певицата. Бели кожени сандали, еко елек до коляното и феерична червена рокля до средата на прасеца - определено този път модната икона не е послушала стилиста си



Деми Мур
Колан в кръста би подчертал добре оформеното тяло на Деми Мур, но в този случай, роклята й е толкова широка, че оптически добавя няколко килограма върху визията на актрисата.


Дженифър Лав Хюит
Безформената туника по никакъв начин не подчертава хубавата линия на тялото на актрисата. Тя прикрива тънката й талия и я скъсява силуета й.


Миша Бартън
За да постигне перфектна визия, актрисата трябва да се стреми, чрез дрехите да направи раменете си да изглеждат широки колкото бедрата си. На тази снимка актрисата е постигнала точно обратния ефект и цялото внимание пада върху долната част на тялото й. Двойно подчертаният ръб на блузата закрива раменете й, а двойният ред копчета оголемява талията й. Дължината и шарките на полата пък оптически разширяват ханша на Миша Бартън.

Това са само няколко примера, че звездите не са застраховани от провал в стайлинга си. Но със сигурност има още стотици доказателства на тази теза.

Първия Български Бутон за споделяне

Мъж прави по 45 000$ на година от ровене в боклука

Като видите Jesus Leonardo можете да се обзаложите, че е бездомен. Той има дълга коса и брада и прекарва деня си в ровене из боклука...
Но той не е бездомен... Той печели ровейки се из боклука повече от 45 000 $ на година.
Ето как го прави: Той събира хиляди фишове от залагания, които се хвърлят в боклука всеки ден от OTB и ги сканира на автоматична машина, която определя дали фиша е печеливш или не. Оказва се, че всеки ден десетки хора мислейки, че не са спечелили нищо хвърлят фишовете си в боклука, където Leonardo ги намира.
Пред NY Times Leonardo казва: "Това е работата на живота ми. Така изхранвам семейството си и им осигурявам висок стандарт. Отначало жена ми казваше че съм луд. Започнах да нося по повече от 200$ на ден и сега тя не ме смята за чак толкова луд."
От OTB казват, че Leonardo е човека, които най-често отива да прибира печалби

Първия Български Бутон за споделяне

Пътепис: Разходка по брега на черноморието


Още не беше изгряло слънцето, когато потеглихме към Несебър. Макар да беше лято във въздуха имаше остра студенина. Пътувахме дълго, но успяхме да стигнем навреме за да си оправим багажа и да се порадваме на местността.

Хотелът, в който се настанихме беше доста добре обзаведен, ухаеше на нови мебели,а от гледката на терасата се виждаха още малки хотели, чиито балкони бяха отрупани с кърпи и бански, вече сухи и готови за новия ден.

Предпочетохме да хапнем и да се разходим, преди да посетим плажа.

Решихме да се разходим в Стария град на Несебър, известен още като Стария град-мъдрец, където минало настояще и бъдеще са слети в едно цяло. Историята го обявява, като един от най старите градове в Европа. Основан е от Траките и е наречен Месабрия, което означава град на Мелса. След това гръцка колона му дава името Месемврия. От ХІ век наред с името Месемврия се употребява и славянското име Месебър или Несебър. През 1956 г. градът е обявен за архитектурно-археологически резерват,където хиляди посетители от цял свят могат да му се насладят всяка година. Това беше и нашата цел!

Несебър
Преживял блясъка на не един възход и понесъл нищетата на не едно падение, малкият полуостров е запазил следи от всички култури – от древните Траки до днес. Сега стария град е обсипан със сергии и магазини предлагащи различни продукти на изкуството:керамика, текстил, изработки от стъкло и сувенири от морето В този ден успяхме да се насладим на танци от Русия, изпълнени от малки дечица с червени перуки и шарени дрешки, те забавляваха посетителите на местността. Група от германски туристи бяха очаровани от представлението. Не успяхме да изгледаме всичко до край, денят ни очакваше с нови преживявания.

Продавачката на марионетки

След като продължихме разходката си минах покрай сергия за марионетки на млада жена, с тъмен и хубав загар от слънцето, която беше хванала в едната си ръка едно коте-марионетка и с ритъма на музиката,който звучеше от едно касетофонче, движеше котето в танцови движения.Когато видях марионетката веднага при мен се върна спомена от преди 10години, когато пак от същото място, и същата жена ни впечатли с танцуващото коте-марионетка,което родителите ми купиха. Моделът на котето си беше съвсем същото, като това, което ми купиха като дете ,старият касетофон си беше пак той. Този момент ме върна назад във времето и ме изпълни с необяснима радост. Веднага заговорих продавачката и споделих,че и аз имам същата марионетка купена от тук. Поговорихме си малко, това беше еднин от онези моменти, в които се чувстваш жив, изпълнен с някакво внезапно щастие от миналото. Беше незабравимо чувство, което те държи усмихнат цял ден. Разделихме се и тогава тя на шега се провикна: „Един ден и ти ще купиш на своите деца“ разсмяхме се и аз продължих.

Вървяхме по дълга плажна ивица докато стигнем до избрания от нас плаж. Слънцето печеше силно,но лек ветрец компенсираше това. Морето беше спокойно, малки вълни прииждаха до брега, водата беше топла и приятна ,въпреки че харесвах по-бурното настроение на морето, водата отпускаше сетивата ми и ме пренасяше в един друг по-спокоен и красив свят. Не си тръгнахме докато слънцето не залезе,наслаждавахме се на златистия пясък и синьото море. Тръгнахме си уморени към хотела за да се заредим с нови сили, за следващия ден.

Свети Влас


Новият ден ни отведе на едно от най-красивите кътчета на Черноморието – Свети Влас. Фактът, че е разположен в подножието на Стара планина позволява да усетим едно от рядките и уникални съчетания на планинска свежест и морски бриз. Погледът ми не изпускаше нищо, непрекъснато наблюдавах всичко, което е около мен, луксът и стилния вкус на архитекта ме заплени. Красиви хотели, улици и градини оставиха отпечатък в спомените ми.Това е един от най-бързо развиващите се курорти много модернизиран,но едновременно с това е запазил чистия си и свеж въздух. Климата е благоприятен за лечения на белодробни заболявания затова до Свети Влас има санаториум функциониращ целогодишно. Трудно ми беше да повярвам, че съм на това място, кътче от Рая, притежаващо изненадващо спокойствие и тишина.

Марина Диневи-Свети Влас

В Свети Влас се намира най-голямото яхтено пристанище – „Марина Диневи“, където всяка година се провежда изложение. Пред нас се намираше невероятна гледка на многобройни лъскави и луксозни яхти,които леко се поклащаха от вълните на морето. Пристанището беше чисто и гладко затова вървях боса, дадох свобода на ходилата си от ежедневието на обувката и се чувствах удобно. Продължавахме напред и пред нас продължаваше да се разкрива красивата архитектура на хотели и вили,на красиво оформени храсти, райграси и градини.

>>На разходка в Св.Влас <<

Разходката ни беше в най-слънчевото време на деня, около обяд. Макар, че слънцето печеше силно, умората трудно можеше да ни завладее, имайки предвид гледката, която ни караше да ехтим и да забравим реалността. Напротив местността ни зареждаше с енергия и всичко това ни се искаше да не свършва-тишината,спокойствието и красотата. Но времето напредваше и ние се отправихме към друг красив курорт.

Слънчев бряг

До тихия и красив Свети Влас се намираше не по-далеч по хубост, но шумен курорт Слънчев бряг където веселието и забавленията нямаха край.Почти няма човек в България ,който да не е посетил Слънчев бряг. Разположен е в красив залив във формата на полумесец, който също се намира в подножието на Стара планина.

Следобедните часове успяхме да се разходим по плажната ивица, където беше пълно със заведения, магазини, сергии, а зад тях се шириха огромни красиви хотели.


Това място предлагаше най-различни забавления за посетителите от това да нарисуват твой портрет до снимки с ретро дрехи, 3D кино, голф и така нататък. Не можах да опитам забавленията, които предлагаше курорта, времето напредваше, а слънцето залязваше и се бяхме ориентирали към приключване на обиколките, стана време да се върнем в Несебър.
На следващия ден успяхме да направим един дълъг плаж в Обзор. Там водата беше изненадващо ледена, затова предпочетох да остана на брега. Направо от Обзор се отправихме към Русе, тръгнахме късно-20:30ч. и пристигнахме около 23ч. вечерта. Всеки от нас се върна от красивата почивка доволен и с нови сили за ежедневието, от което се бяхме откъснали за 3 дни.

Ето това е моята малка почивка споделям я с цел да усетите хубавите моменти от изживяното и да предприемете и вие вашата разходка, която да ни споделите.

Първия Български Бутон за споделяне

сряда, 17 март 2010 г.

Как мъжете избират своите съпруги


Отговорът на този въпрос изглежда много прост, но това съвсем не е така.На всички жени им се иска да вярват, че на света има човек който е създаден специално за тях и е идеалната половинка, която рано или късно ще я открие.Трябва обаче да се положат известни усилия, за да те познае и да не те обърка с някоя друга.

Първото качество, търсено от мъжа, е красотата.

Жената е устроена значително по-сложно от мъжа. Ако жената преценява подсъзнателно потенциялния си съпруг по цял комплекс от фактори, то мъжът гледа преди всичко външността. Това се отнася в същата степен и до онлайн-запознанствата, колкото и до тези в обичайното ежедневие. От това следва, че обръщането на внимание на външния вид преди среща е от особено значение. Същото важи и за така модерното напоследък запознанство по Интернет.

Второто качество, търсено от мъжа, е скромността.

Повечето от мъжете и досега хранят илюзиите за превъзходство на мъжкия пол над женския. Типичният мъж е убеден, че жената му отстъпва по ум и самостоятелност, дори и никога да не го произнесе на глас. Не си струва да се разубеждава веднага избранника ви, че това не е така. Ще дойде ден, в който той сам ще го разбере. Така че не го плашете с цитати от литературната класика и не го питайте кога за последен път е бил на опера! Може просто да се случи така, че това да го отблъсне, дори и да знае „Под игото” наизуст и да си тананика оперни арии на италиански. Почти със сигурност ще му се харесат известна наивност и уважително внимание към постиженията му, за които ви говори.

Третото качество, търсено от мъжа, е интелектът.

Не е необходимо да се изпада и в другата крайност, защото, въпреки широко разпространеното мнение, мъжете, които търсят в бъдещата си спътница в живота красива кукла за секс, разтребване на дома, възпитаване на децата и готвене, не са чак толкова много. Така че не крийте, ако сте преуспели в кариерата си, но търсите семейни уют и топлина. Достойният за вас ще ви оцени! Между другото, това ще позволи на избранника ви да разбере, че не ви интересуват парите му, а чувствата.

Четвъртото качество, търсено от мъжа, е оптимизмът.

В търсенето на партньор хората са привличани интуитивно от онези кандидати, които са по-успели и по-уверени в себе си. А нищо не подчертава така увереността в силите и успеха си, както оптимистичният поглед върху живота. Дори и напоследък да ви преследват неуспехи, не си струва да се съсредоточавате върху тях в разговорите си или в имейлите си с потенциалния си съпруг. Та нали в живота ви има доста хубави, мили и приятни неща. Не е ли така? Така че разказвайте преди всичко за тях!

Петото качество, търсено от мъжа, е липсата на меркантилност.

Разбира се, че вие не възприемате бъдещия си съпруг като подвижен портфейл. И едновременно с това е съвсем нормално материалното благополучие на важия избранник да не ви е безразлично. Не трябва обаче да насочвате към това вниманието си в ранния стадий на запознанството ви. За мъжа ще е много неприятно, ако реши, че от всичките му достойнства най-много ви интересуват парите му. Между другото, колкото е по-богат мъжа, толкова повече се страхува от това.

Шестото, качество, търсено от мъжа, е да не приличате на останалите.

За да се различавате от конкуренцията, трябва да избягвате общите фрази при описването на вашите чувства, живот и увлечения.Акому кажете, че скоро сте поставила личен рекорд, въртейки половин час обръч, или сте се заприказвали с приятелката си и сте изгорила празничната вечеря, ще му направите задължително впечатление.

Първия Български Бутон за споделяне

Внимавайте с Профилите!

Първия Български Бутон за споделяне